21 Ekim 2014 Salı

Hayvan ciftligi

İngiltere’de bir yerlerde birçok hayvanın yaşadığı çiftlikte lider olan ihtiyar domuz bir gün bir rüya görür ve diğer hayvanları etrafında toplar, insanların hayvanları sömürdüğünü ve sonunda hepsini kesip yediklerini söyler. Ayaklanma çağrısında bulunur. Bir süre sonra yaşlı domuz ölür ve yerine 3 genç domuz geçer. İngiltere hayvanlar marşı bestelenir. İsyan hazırlığı başlar.
Bu arada diğer hayvanları sakinleştirmek için kuzgun onlara şeker dağını hatırlatır. “Burada ne kadar zulüm görürsek görelim ölünce hepimiz şeker dağına gidicez, isyana gerek yok” der. 3 domuz ise 'şeker dağı hikaye, inanmayın, hem oraya gidip de gören var mı?’ diye hayvanları ikna ederler.
Neyse bir süre sonra ayaklanırlar ve çiftliği ele geçirirler. Hayvanizm yasaları çıkarılır. Buna göre tüm iki ayaklılar düşmandır, alkol yasaktır, hayvan hayvanı öldürmez vs. vs. ve son olarak; "bütün hayvanlar eşittir".
Domuzlar artık tam kontroldedir. Nerdeyse herşeyi kendilerine ayırmakta, diğer hayvanları enayi yerine koymaktadırlar. 'Bizim beynimiz çok çalışıyor, o yüzden en çok biz yemeliyiz' derler. (Bana birilerini hatırlatıyor)
1.domuz en kötüsüdür,2.daha az kötü,3.domuz ise 1.nin yalakasıdır. 1.domuz sürekli marş söyleyen koyunları ve güvenliği sağlayan köpekleri arkasına almıstır. Domuz1 ile domuz2 ara ara tartışırlar, domuz2 öndeyse koyunlar hemen hayvanlar marşını söylemeye baslar, tabiki kimse bu marşı susturmaya cesaret edemez.
Soru sormak ve itiraz etmek isteyen hayvanlara, köpekler sivri dişlerini gösterirler, bu onları susturmaya yetmektedir. 
Gel zaman git zaman, çiftlikte olmayan ürünlerin sağlanması amacıyla değirmen inşaatına başlanır. Bir sure sonra kış şartları nedeniyle değirmen yıkılır. Çiftliktekileri sefil bir hayat teslim almıştır. Çiftliğin dışında durumun ne kadar kötü olduğuna dair söylentiler dolaşır ama domuzlar hemen yalan bilgi yayarak herkesi çok iyi durumda olduklarına inandırmaya çalışırlar. Bu arada tavukların yumurtalarına el konması sonucu da tavuklar isyan eder ama isyan çok sert bastırılır. Öldükleri yetmezmiş gibi bir de hırsız damgası yerler, zaten bu yüzden öldürülmüşlerdir. Zor zamanlarda İngiltere hayvanlar marşı söylenir ve tek yürek olunurdu ama artık bu da yasaklanmıştır zira bu marş isyan marşıdır. Şimdi ise isyan edecek bir durum yoktu!!!
Durumlar sürekli kötüleşiyordu ama resmi istatistiklere göre her yıl daha da zenginleşiyorlardı. Bu resmi verilere inanmayanlar idam ediliyordu.
Bir süre sonra çiftliğe insanlar saldırdı, hayvanları bozguna uğrattılar, değirmeni yıktılar. Bu durum hayvanları hayli kızdırdı ve sonunda insanları püskürttüler.
Bu arada farkettiyseniz tavukların ölümüyle hayvan hayvanı öldürmez yasası çoktan çiğnenmişti, şimdi bi de bira yapmayı öğrendiler ve alkol yasağı da çiğnenmiş oldu.
Çiftliğin sadık atı Boxer emekli olmayı bekliyordu, o yüzden de çok çalışıyordu. Birgün çok hastalandı. Onun için bir araba geldi ama ambulans değil, kasap. 3 gün sonra resmi açıklama geldi. Boxer için herşey yapılmış ancak kurtarılamamıştır. "Bazı kendini bilmezler, Boxer'ı bir kasabın götürdüğünü söylüyormuş, bu alçakca bir iftiradır, yalandır. Tamam gelen araba eskiden bir kasap arabasıymış ama artık ambulans olarak hizmet görüyor".
Yıllar geçer, çiftlik zenginleşir ama hayvanlar değil sadece domuz ve köpekler. artık her hafta bir bayram kutlanır, bu da hayvanları oyalamaktadır.
Bir zaman sonra tüm domuzlar iki ayak üstünde yürümeye başlarlar. Tüm kanunlar lağvedilir, biri hariç: "tüm hayvanlar eşittir". Ama görünen o ki bazıları daha fazla eşitti!!
Artık insanlar da çiftliğe geliyordu. yemekler, ziyafetler, oyunlar... Ama bir süre sonra aralarında kavga çıkar. Tüm hayvanlar kavgayı izlemekteydi. Hangilerinin insan hangilerinin domuz olduğunu ayırt edemiyorlardı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder